Je bekijkt nu Hondenportretten in Muijs

Hondenportretten in Muijs

  • Berichtcategorie:Hondenportret / Rubrieken
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Op weg naar huis viel ik zowat van mijn fiets wanneer ik opeens hondenportretten uit de Roos in de etalage van Muijs op de Gedempte Oude Gracht zie hangen. Ik moest wel stoppen en er een foto van maken. “Hoe komen ze hier terecht?” vraag ik mij af. Ik loop de winkel in, op zoek naar een medewerker en mogelijk een nieuwe Monet kalender. Al snel spreek ik Jaap Dost; de eigenaar van Muijs. Ik flap er vrijwel meteen mijn vraag uit: “wat maakt dat de hondenportretten uit het Rozenprieel in jullie etalage hangen?” Dost vertelt: “Ik vind het leuk om met onze etalage een platvorm te bieden. Om iets leuks voor Haarlem te doen.” Dit keer staan de hondenportretten en Johan Enschede in de spotlight. Muijs staat bekend om zijn etalages. “De hondenportretten zijn heel wat anders dan we gewend zijn.” zegt Jaap. “Mensen lopen de winkel in om een complimentje te geven. Ze vinden de hondenportretten erg leuk.”

 

Tot eind deze week hangen de hondenportretten in Muijs.