We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien. Tegelijkertijd moeten wij ons voorbereiden op lange periodes van hitte en droogte. Haarlem wil in 2050 klimaatbestendig zijn. Door slimme maatregelen te nemen kunnen we er samen voor zorgen dat de gevolgen voor bewoners beperkt blijven. De gemeente zet zich in voor een groene, klimaatbestendige openbare ruimte.

Haarlem doet mee met het NK Tegelwippen, een landelijke wedstrijd tussen verschillende gemeenten met als doel: meer ruimte voor groen in de stad. Op zaterdag 10 september 2022 vindt tussen 10.00 en 14.00 uur voor de tweede keer dit jaar een stadsbrede tegelwipactie plaats. Het is mogelijk om tegels en zand op verschillende plekken in de stad om te ruilen voor planten.

Inleverpunten:

Buurtcentrum De Tulp (Rozenprieel) of

  1. Buurthuis De Hamelink (Slachthuisbuurt)
  2. De Kweektuin
  3. De Stookkamer (Zuidwest)
  4. Ecosol locatie De Nieuwe Werf (Patrimoniumbuurt)
  5. Hoek Koralensteeg (Houtmarkt, Burgwal en Scheepmakersdijk)
  6. Max Eeuweplein (Sportheldenbuurt)
  7. Milieuplein
  8. Nieuw Guineaplein (Indische Buurt)
  9. Tesselschadeplein (Vondelkwartier)

 

Voor verdere speelregels kijk op de site hieronder

https://campagne.haarlem.nl/doetduurzaam/groen/