Nu de woningen in de Tybautstraat zijn gerenoveerd, was het hoog tijd om dit straatje ook weer groener te maken. Zo’n 10 jaar geleden is er voor de huizen een groenvak aangelegd dat werd onderhouden door de bewoners. Toen de vaste bewoners vertrokken, stokte het onderhoud en verwilderde de boel. Op aandringen van het Geheime Groene Roos Genootschap (GGRG) is, in goede samenwerking met Ymere, de draad weer opgepakt.

Hellie

Er is gepraat met de nieuwe bewoners die allemaal enthousiast werden van meer en mooier groen en zich bereid verklaarden om de nieuwe aanplant te onderhouden. In juni is het groenvak opnieuw ingeplant door Hellie en Annette van het GGRG, samen met nieuwe bewoonster Michelle. Het ziet er nu weer prachtig uit! En om het geheel te completeren, zijn met activiteitenbegeleider Ingrid en een paar bewoners van De Roos, ook de drie grote plantenbakken bij het restaurant van De Roos van nieuwe planten voorzien. In een volgend berichtje op deze site kunnen jullie kennis maken met de groep bewoners die al dit moois onderhouden!

Annette