Twee jaar geleden heeft Zorginstelling Philadelphia door middel van sponsors en NLdoet hun achtertuin voorzien van tegels in plaats van gras. Door het betegelen van de tuin kunnen cliënten weer naar hartenlust rijden in hun rolstoel en genieten van de zon en geluiden. Inmiddels is er jammer genoeg erg veel onkruid dat de begeleiding niet weg kan halen, omdat de zorg voor de cliënten belangrijker is.


© Foto United Photos/Paul Vreeker

Vandaar dat de begeleiding om een handje hulp vraagt! Ben jij of ken jij iemand in het Rozenprieel die het leuk vindt om met de cliënten een praatje te maken, en ondertussen onkruid te wieden? Het mag eenmalig, maar het liefst wil de begeleiding dit structureel, eens in de maand bijvoorbeeld. Op die manier hebben de cliënten gezellig aanspraak in de wijk, en krijgen ze een mooie tuin die wat beter begaanbaar wordt voor de cliënten in de rolstoel.


Foto: Rowin van Diest

Neem bij interesse of vragen contact op met Fabienne Butijn, coördinator van Philadelphia, via f.butijn@philadelphia.nl.